-BUNA ZIUA DRAGII MEI -
-DL CRISTIAN va ofera astazi o reteta de desert de post cu o valoare energetica mare datorita siropului din zahar concentrat si arome specifice acestui produs .
-Produsul se numeste -BACLAVA DE POST CU ALUNE PRAJITE-.
-INGREDIENTELE FOLOSITE SANT :
-FOII DE PLACINTA -1 PACHETET MARCA BELLA .
-ALUNE IN COAJA - 0,250 GRAME .
NEPRAJITE
- BISCUITI -1 PACHETEL POTRIVIT .
-ZAHAR TOS - 0,500 GRAME .
-ULEI -PENTRU UNS TAVA SU FOILE -APROX 100ml .
-ESENTA DE MIGDALE -1/2 STICLUTA .
-RAZATURA DE LAMAIE-PORTOCALA -1 LINGURITA PLINA .
-APA PENTRU SIROP -600 ml .
-SCORTISOARA -PUTIN .
-SE PREPARA IN FELUL URMATOR:-
-SE pun alunele in coaje intr-o tava la prajit in cuptorul incins pana cand se rumenesc potrivit .Apoi se scot se rastoarna din tava si se curata de coaje apoi cand s-au racit se sfarama cu merdeneaua pana cand sant facute mici .Apoi se amesteca cu biscuitii sfaramati si ei si cu putin zahar si scortisoara .Se unge apoi tava cu o pensula inmuiata in ulei si se pun foile una cate una fiecare unsa cu putin ulei .Dupa ce s-au suprapus cateva randuri de foi se presara alunele sfaramate si apoi se pun mai de departe foi ungandu-se cu ulei si se presara alunele cu biscuiti .Cand s-au terminat foile se pune fata ultima foaie si se taie frumos pe margine iar apoi se taie cu un cutit bine ascutit in patrate mici ,care se patrund cu grije bine pana la fundul tavii .Se unge bine cu ulei inainte de a se taia apoi se introduce in cuptor la un foc potrivit aprox 45-60 min pana se rumeneste frumos .Se scoate din cuptor si se lasa un pic .Separat se face un sirop concentrat din apa -zahar -razatura de lamaie -portocala -esenta de migdale -zahar vanilat si putin helass [lamaie ]-pentru a nu se zaharisi.Se fierbe cateva minute si apoi se opreste focul .Se toarna siropul cu grije peste intreaga tava insiropand toata tava cu baclava .Se lasa la racit apoi se scot bucatile usor cu un cutit si se pun pe platou .Se serveste rece cate o bucata caci are o mare valoare energetica fiind foarte dulce .Este un produs de post excelent de provenienta -orientala -dar care se face si in romania fiind foarte apreciata ca desert in special de post .Va urez sa savurati aceasta delicatese -orientala orginala din TURCIA si va indemn sa o faceti si dumneavoastra caci se face foarte usor .Va astept cu ,comentarii -sugestii si propunerii referitoare la cea ce v-ati dorii sa se scrie pe acest blog .Cu respectul cuvenit -DL ION CRISTIAN -26 martie 2012 ora 14.09.pm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu