Nu exista bucurie mai mare pentru mine decat ati ajuta aproapele
joi, 15 martie 2012
-UN NOU PRODUS DE POST PREGATIT IN POSTUL PASTELUI -2012
-BUNA ZIUA DRAGI VIZITATORI AI ACESTUI BLOG - Astazi santem in data de 15 martie 2012 si doresc sa va mai ofer inca o reteta de mancare de post pe care eu personal am gatit-o de mai multe ori si va asigur ca este foarte gustoasa si merita facuta mai ales ca este special de post datorita ingredientelor folosite la prepararea acestei mancari .Preparatul se numeste in prima varianta -PILAF DE POST CU LEGUME SI CARTOFI SAU CU SOIA CUBURI ,SAU CU TOATE LA UN LOC -INGREDIENTE FOLOSITE LA PREPARAREA PILAFULUI : -CEAPA -MORCOV ROMANESC -TELINA -ARDEI GRAS VERDE -CARTOFI ALBI -SOIA CUBURI-ULEI -CONDIMENTE-[-SARE -PIPER -DELICAT-CIMBRU -MARAR USCAT -VERDEATA VERDE TOCATA]-SI OREZ CU BOB ROTUND. -MOD DE PREPARARE: -Se ia o cratita potrivita in care se pune apa adica 2 litri -si 100ml de ulei .Separat se curata ceapa -morcovul -telina -ardei gras- cartofii -Se taie ceapa cat mai mica -morcovul se rade prin razatoarea mare-telina la fel ardei gras taiat marunt .Se pun in cratita peste apa si ulei si putina sare si se da drumul la foc .dupa ce sau muiat putin legumele cu ceapa si ardeiul se adauga orezul adica 2 cani de 250 ml spalat in apa intr-un castron si cartofii albi taiati cuburi mici si se amesteca usor totul fierbandu-se la foc mic .Cantitatile sant-orez[2 cani]-morcov 2-3 mai mari,-1 telina ,-ceapa 2-3 buc,ardei gras 2-3 ,cartofi 3-4 buc potriviti.Separat se fierb cuburile de soia in apa cu sare-delicat si putin piper cam 15 min apoi se scurg punandu-se intr-o strecuratoare .Cand orezul a inceput sa-se lege sa infloreasca si cartofii au fiert putin se adauga si soia cuburi in cratita si se continua fierberea mestecand foarte usor pentru a nu se prinde .apoi se adauga si condimentele si in final daca doriti puteti pune si putin bulion pasta in putina apa rece amestecand totul incet .Se adauga si verdeata tocata marunt sau de la sare din borcans si se mai fierbe putin.Se gusta si se mai pune sare daca mai trebuie .Se opreste focul si se acopera cratita cu un capac sau o farfurie .Se serveste cu muraturi sau praz verde taiat sau salata verde cu ceapa si marar cu otet .Se poate servii si cu alte preparate ca snitale de soia -chiftele -sau burgari vegetali din comert .-Va doresc pofta buna si cred ca veti dorii sa tineti postul cu asa preparate simple dar gustoase.-Voi continua sa public si alte retete create de mine si gatite in acelasi timp .-DOAMNE AJUTA SI POST USOR CELOR CARE IL VOR TINE CU DRAGOSTE SI PACE IN SUFLET .-SEMNAT AUTORUL -ION CRISRTIAN -15 MARTIE 2012 ORA 9.53.AM
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu